Oštrija, preciznija, još učinkovitija. Nova Opel Insignia GSi sportska je limuzina za one koji žele nešto posebno i automobil koji je maksimalno zabavan na cestama svih vrsta. Podvozje sa svojim vrlo dinamičnim postavkama i posebno visokom razinom držanja podloge u kombinaciji s pogonom na sve kotače osigurava sjajno iskustvo vožnje, ali i maksimalnu sigurnost.

Novim se 8-stupanjskim automatskim mjenjačem može rukovati putem polugica na upravljaču – baš kao kod trkaćeg automobila – za još aktivnije iskustvo vožnje. Kombinacija laganog dizajna, niskog težišta i 2-litarske turbo snage tipična je za novu generaciju Insignije.

Sportske značajke: od novih Opelovih sportskih sjedala za visoke performanse do stražnjeg spojlera

Sportske mogućnosti Insignije GSi prate elementi dizajna, visokotehnološke značajke i dodatna oprema. Na samom vrhu popisa novo je sportsko sjedalo koje je razvio Opel, a nudi veću bočnu potporu kao i udobnost na dužim putovanjima. To premium sportsko sjedalo ima AGR-ov certifikat (Aktion Gesunder Rücken e.V.) te je stoga ergonomski idealno i baš kao kod Insignije Grad Sport, nudi ventilaciju, grijanje, masažu i prilagodljive bočne držače. Kod GSi-ja visok naslon sjedala ima integriran naslon za glavu. Usmjeravanje sigurnosnog pojasa u razini ramena savršeno je, a ne nudi se kod integriranih sjedala. Kupci mogu birati između dviju kožnih kombinacija, svaka s logotipom GSi. Taj logotip krasi i stražnji dio vozila s učinkovitim spojlerom koji gura stražnju osovinu dolje. Donji dio stražnjeg odbojnika izgleda kao difuzor i ima dvije ispušne cijevi s kromiranim rubom. Slični usisnici zraka s kromiranim rubom nalaze se ispred prednjih kotača. Obožavateljima će se svidjeti i odgovarajuće unutrašnje uređenje, npr. ravan donji dio upravljača presvučenog kožom, aluminijske papučice i crni strop – sve u najboljem stilu vrlo posebne sportske limuzine.

Nova će Insignia GSi biti premijerno predstavljena svijetu, i to na Frankfurtskom međunarodnom sajmu automobila IAA (14. – 24. 9. 2017.).

Izvor: Opel Hrvatska

 

 

Sportska pila za entuzijaste: Insignia GSi nudi nešto posve novo!